top of page

AZIL  (2015, 10')

Slikar, koji izgledom podseća na imigranta, upetljan je na obali u ribarskoj mreži. U katedrali šume ga posećuje antropomorfni vuk sa njegove slike, mumifikator senzualnog i ženskog reda, koji je njegov vodič kroz poslednjih par frejmova njegove svesti, koji počinju na početku kinematografije.

 

 

Režija, fotografija & montaža: Marko Milićević

 

Super 8 Film: Wittner Agfachrome 200d, Kodak Moviechrome 40

 

KARNEVAL - ĐAVO JE U DETALJIMA (2015, 7')

“Uvećanje” kao zloduh koji se uvukao u tkivo analitike “skrivenog” na filmu. Delom dokumentarac o tradicionalnoj karnevalskoj proslavi u Makedoniji, nalik bekstejdžu seta horora seoskog Džordža Romera, delom “antropološki psihološki triler”/whodunit sa maskiranim protagonistom, oplemenjen filmskim meta-komentarom i moralno-subjektivnom istragom na nivou frejma.

 

Režija, fotografija i montaža : Marko Milićević

 

Super 8 film:  Kodak Moviechrome 40

PESME IZ PTOLEMAJSKE BAŠTE (2014, 7')

Strukturalni i treperavi film u magnetičnoj bašti u kojoj se prepliću paralelni (filmski) svetovi, jedan vodi do drugoga, u mističnom zajedništvu su, kao dve senke koje promiču ispod začaranog mosta iluzija koji ih progoni .

 

 

Režija, fotografija i montaža : Marko Milićević

 

Super 8 film:  Kodak Moviechrome 40

PLEJBOG (2014, 7')

Sekvenca paganskog žrtvovanja iz prve verzije filma o King Kongu (1933) je refotografisana u dvorani ogledala. Divljaci koji nastanjuju ostrvo Konga pretvaraju se u sofisticirane apstrakcije kaleidoskopskog tribalnog plesa, u  intervenciji na egzotizujućem plesu međurasne seksualne politike, kroz izlomljeno sočivo “found footage“ plejboja- plej-boga.

 

Fotografija i montaža: Marko Milićević

 

35mm found footage

EXTATIC PRISMATIC (2014)

Filmski eksperimenti sa prizmom u slavu rane filmske avangarde

 

Fotografija & montaža: Marko Milićević

 

Double Super 8 film : DS8 100R, Fomapan

 

 

L'APOCALYPSE DES ANIMAUX (2014)

Film-triptih inspirisan kataklizmičnim poplavama u Srbiji proleća 2014e.  Prvi deo film prikazuje životinjske amigdale i metamorfoze koje se prelivaju na sloju azurno plave, drugi u negativu okuplja sablasne duhove životinja a na trećem su misteriozni čamac i obala. 

 

Fotografija i montaža: Marko Milićević

 

Super 8 film: Agfa Moviechrome 40. Kodachrome 40, Tri-X

 

DOG STAR LIFE (2014)

"Pas, deponija, rupa u kojoj je vreme stalo, a na svakih par godina navrati i voz da zatutnji šinama stare železnice. Sa sobom će povesti nevidljivo lice u zabranjenu zonu Toplane, da spusti novčić na dno bunara želja.

Oda magijskom (ne)realizmu i "ekološkim" migrantima.

 

 

Fotografija i montaža: Marko Milićević

 

Super 8 film: Kodak Moviechrome 40

 

bottom of page