top of page

Holy Noise Days

Dvodnevni mini-festival zvučne i vizuelne buke i psihodelije, neobičnih spojeva i spontanih kolaboracija.

Prve večeri Holy Noise Days mini-festa fokus je bio na abrazivnom bučnom zidu , konfrontacijskom zvuku i hardcore filozofiji grane nojza popkulturno vezane za japanski underground. Sasvim slučajno pridružile su nam se i hipi folk gošće koje su alternirale na bendžou i ukuleleu, kao i dva francuza skvotera koji su imali (prvi) nastup iznenađenja.

Drugi dan Holy Noise Days mini-festa bio je posvećen bučnoj elektronici, eksperimentalnim DJevima, neprilagođenim zvučnim umetnicima i ponosnim zvučnim satirama iz kutije za donacije iz koje je pare ukrao Frank Zappa.

Nastupali su: FASP (Pragmatic Harshnoise duo) http://fasp.bandcamp.com/ FASP je dvojac iz Arlesa, Francuska, koji od 2010e pravi tvrdu buku inspirisanu DIY filozofijom koja je polako evoluriala iz improv dooma često skrećući i u rubna područja eksperimentalnih, ambijentalnih i drone sazvučja. Do sada su svirali na nekoliko koncerata u Francuskoj i Holandiji, od skotova do galerija, kućnih žurki do psihijatrijskih ustanova. Raven (harsh anarcho noise) https://soundcloud.com/raven-13 Anarho-vegan-antira- antifa-nebrušena bukača iz Čačka, koja ideale krast panka kanališe kroz oslobađajuće vibracije artikulisanog besa, anksioznosti, praznine i otpora. Izbacio gomilu izdanja, jedno i sa kraljem nojza Merzbowom. Bhagavad Dita (harsh mantric noise) https://soundcloud.com/bhagavad-dita Ekstatično statične mantre ispisane sanskritom, saradnja dva harsh noise mastermajnda Ravena i Nundate. Fecal Vomit (shitnoise) https://soundcloud.com/nundata projet harshnoise/drone par Srdjan Eftimovski decrude and junk, very difficult thing to find a very intense and pleasant or unpleasant Au milieu des années 2000, raphic work of their publications il commence à enregistrer crude and junk, very difficult thing to find these days

Trans/Human (Sheffield, UK) (experimental noise/avant-techno) https://soundcloud.com/transhumanists Adam Denton i Luk Tviman su započeli saradnju pod imenom Trans/Human na The Audacious Art Experiment okupljanju u Šefildu 2011-e. U svojim performansima koriste različite uređaje za pravljenje buke kao što su gitara, mobilni telefoni, kasetne trake, stroboskopska svetla, kontaktni mikrofoni, terenski snimci i fidbek sistemi. Trans/Human su zainteresovani za sam fizički akt pravljenja muzike i njegov odnos prema okruženju i publici, a težeći da stvore ritualizovana sonična i vizuelna iskustva u seriji improvizovanih nastupa, dokumentovanih na izdanjima poput The 8 Hour Dance i The Wider. Nastupi su doveli i do saradnje sa umetnicima Novog Akcionizma Nikom Kilbijem i Krisom Kanavanom, koji su tokom 2012e koristili svoja tela kao „provodnik“ između buke i publike. Ozvučavajući objekte koje su Kilbi i Kanavan koristili tokom nastupa, Trans/Human su obogatili svoj pristup stvaranju buke, spajajući zvučnu i performans umetnost na inovativan i uzbudljiv način. Lomz (Beograd) (glitch concrete - anti IDM) https://soundcloud.com/lomz-1 Lomz je formiran 2011-e u Beogradu a radi se o pseudonimu Vukašina Stančevića koji u svojim zvučnim eksperimentima inkorporiše upotrebu različitih softvera, tastatura, I-poda i DIY gitare "nojzare". Nepredvidljiva vožnja Pure Data vodama od fascinacije Štokhauzenom i ranom elektronikom do potentnih tehno buncanja koja su zgrožena inteligentnim plesačima sa Warpa i nazad do bučnih gličerskih blokova, propraćenih video radovima autora. (http://vimeo.com/user2740141) DJ Igger & Mc Milja Vox present No Basement is Deep Enough/ Male Bonding mixtape (from Antwerpen to Belgrade + merciless slaying) https://soundcloud.com/nobasementisdeepenough https://soundcloud.com/malebonding Nema tog podruma je belgijsko-srpski audiofilski pogrom kaseta i vinila koga vode Ignace De Bruyn i Milja Radovanović. Iako se protivi bilo kakvoj kategorizaciji, učinak ovog lejbela je fokusiran na čudake, autsajdere i neprilagođene umetnike, pošto su i oni sami semantički zarobljenici lažnih proroka kulturne hegemonije. Dj Iger & Mc Milja predstavljaju vinovnike karnevala glavobolje u DJ setu- sempleru audio-ezoterorist(kinj)a sa ovog čamca za spasavanje. Naduvani skinsi, Gi Debor, Peti Hirst i dildo nakurnjak. Hobbledehoy (Beograd) (reverse party loop paranoia/ post-techno sulfuric acid) https://soundcloud.com/hobbledehoyoy A koja je tvoja parti životinja, pita se zgadija Habldihoj, pola jednorog pola mutant subčovek u svojoj frenetično izorkestriranoj izložbi popkulturnih deformiteta, ciganišuće krađofonske paranoje, vinilnog abortusa faraonske zločestosti a ponosno u impruvizovanoj verziji na krilima jedinstvenog art brut(al) satiričnog tejka na teorijske diskurse o slobodnoj improvizaciji, MIšo Deliberata, u retkom nastupu semplera društva spektakla koji neće ostaviti za sobom neuprljane.

Poslednji unosi
Kategorije
No tags yet.
Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page