top of page

Kino pleme & Inex galerija u AKC Medika/ Galerija Siva

Galerija Siva predstavlja umjetnički kolektiv okupljen oko Inex Filma. Ovim projektom Galerija Siva prezentira stvaralaštvo nezavisnih umjetnika koji djeluju u sličnom prostoru po sličnim principima, a koji nam dolaze iz drugih krajeva regije. Ovaj put Galerija Siva nam dovodi u goste ekipu iz beogradskog Inex Filma.

KINO PLEME PREDSTAVLJA:

SAMOTRAG

KARNEVAL - ĐAVO JE I DETALJIMA

AV performans koji uključuje projeciranje super 8 filmova u kombinaciji sa egzibicijom fotografija i popratnim zvučnim performansom.

Projekcija kratkih filmova nastalih 2014. u produkciji Kino Pleme kolektiva.

INEX GALERIJA predstavlja: DARKO STOJKOV Diplomirao na Fakultetu Likovnih Umjetnosti u Beogradu; odsjek za slikarstvo u klasi Jovana Sivačkog. Samostalni umjetnik i član udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), kao i osnivač udruženja MOBA i projekta Visibillty i rezidencijalnog programa RAJ u Banatskoj Dubici. Jedan od osnivača Galerije Inex i rezidencijalnog programa u nezavisnom prostoru Inex Film, Beograd. Jedan od osnivača projekta Belgrade art fair - prezentacija umjetničkih prostora koji su organizirani od strane umjetnika iz cijelog svijeta. LUKA MIHAJLOVIĆ 2012. upisao treću godinu studija Etnologije i antropologije. Jedan od inicijatora i realizatora projekta “Kulturnog centra Inex Film” kao i osnivač jednog alternativnog društvenog centra u Beogradu koji se sastoji iz nekoliko celina: Inex Galerija, Inex klub, Inex Bioskop. Bavi se filmskom režijom kao socio-kulturnim fenomenom, gaji simpatije prema mitovima i religiji u kontekstu običaja. Isto tako se bavi umjetničkim performansima, proučavanjem predmeta iz najrazličitijih domena materijalne kulture koja se proteže od numizmatike, filatelije, heraldike, arheologije, paleontologije… VLADIMIR STANOJEVIĆ Vladimir Stanojević predstavlja izložbu pod nazivom "Smrt Drveća". Izložba je inspirirana Karl Marxovom izjavom: "Razvoj civilizacije, industrije i umjetnosti uvijek se pokazuje tako aktivnim u uništavanju šuma, tako da sve što se čini za njihovo očuvanje i razvoj potpuno je beznačajno". ANA-MARIJA CUPIN Bavi se pretežno muzikom, od 2005. svira bas gitaru u bendu Repetitor (studijski albumi: Sve što vidim je prvi put 2008., Dobrodošli na okean 2012.). Trenutno radi u domeni kolaža, grafike, ilustracije, dizajn plakata, dizajn omota za ploče i diskove, grafičko oblikovanje knjige, crtanje po različitim predmetima iz svakodnevice, analogna fotografija… ORJEN ĐURIĆ Orjen Đurić, rođen u Zagrebu 1987 godine. Pohađao je srednju tehničku školu za pejsažnu arhitekturu i unutrašnju dekoraciju drveta - smjer drvorezbar. Diplomirao na fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu 2012 godine i to animaciju u klasi profesora Rastka Ćirića. Autor mnogobrojnih grafita i murala u Beogradu i regiji. Živi i stvara u Beogradu. JOVAN ĆURČIĆ Jovaj Ćurčić student je treće godine na fakultetu primjenjene umjetnosti u Beogradu. Autor mnogobrojnih grafita, skulptura, murala, egzibicija i radionica što u Beogradu, što u regiji. Živi i stvara u Beogradu.


Poslednji unosi
Kategorije
No tags yet.
Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page